NBA 2K15 İnceleme,Nasıl Oynanır?

Evet, yine bir senenin daha sonlarına yaklaşıyoruz ve şimdiden önümüzdeki senenin spor oyunları yıllardır alıştığımız şekilde piyasaya sürülmeye başladı. Futbol oyunları, menajerlik oyunları, yarış oyunları derken elbette basketbol oyunlarını unutmak olmaz.

Uzun yıllardır hepimizin bildiği gibi, NBA 2K serisi konu basketbol oyunu olduğu zaman piyasanın tek lideri. 2K Sports tarafından geliştirilen yapımın, şu ana kadar çıkmış olan tüm oyunları oldukça yüksek başarılar elde etti ve tüm basketbol severlerin ilgisini üzerinde toplamayı başardı.

Yeni bir yıl ve yeni bir NBA oyunu

Öncelikle oyun kesinlikle büyük değişikliklere ev sahipliği yapıyor. Bunu daha oyuna ilk girdiğimiz anda bizi karşılayan karakter yaratma ekranında zaten görebiliyoruz. Konuyla ilgili olarak yayınlanan pek çok videodan kendi portremizi oyuna ekleyebileceğimizi zaten biliyorduk. Fakat karakter yaratma ekranının güzelliği sadece bu özellikten kaynaklanmıyor.

Karakterinizi, adeta bir The Sims oyunu oynuyormuşçasına fazla seçenekle kişiselleştirme şansına sahip durumdasınız. En ufak ayrıntısına kadar tüm özelliklere müdahale edebiliyorsunuz ve bu kesinlikle sadece NBA 2K15'te değil, tüm spor oyunlarda olması gereken bir özellik gibi geliyor bana. Bu konuda NBA 2K15 kesinlikle büyük bir artı puan almayı kolaylıkla başarıyor. 

Elbette oyunda değiştirilen tek özellik bu detaylı karakter yaratma ve kişiselleştirme ekranı değil. Oyuna girdiğim anda kendimi hemen bir maça başlamış şekilde buldum. Oyunun oynanış mekanikleri, animasyonları, akıcılığı o kadar güzel bir hale getirilmiş ki ister istemez bu durumdan etkileniyorsunuz.

Oyun mekaniklerine bazı eklemeler yapılmış durumda. Bunlardan büyük ihtimalle en ön plana çıkanı, yeni şut atma sistemi oluyor. Artık yönettiğimiz karakterin altında detaylı bir bar bulunuyor ve bu bar sayesinde şutu atmamız gereken pozisyonu rahatlıkla anlayabiliyoruz, ardından atış gücünü de ayarladıktan sonra karakterin yapabileceği en doğru atışı yapmasını sağlıyoruz. Bu sistemi böyle anlatınca oyun size biraz kolaylaşmış gibi gelebilir ama alakası yok. Oyun aksine daha önceki NBA 2K oyunlarına nazaran daha zorlayıcı bir yapıya bürünmüş. Hatta basketbol oyunlarına yabancı olan bir oyuncunun NBA 2K15'e alışması gerçekten zaman alacaktır.

Yeni şut sistemi ve oyunun zorluğunun ardından diğer dikkat çekici noktalardan bir tanesi kesinlikle oyunun akıcılığı oluyor. Başladığınız maç sizde adeta TV'de bir basketbol maçı izliyormuşsunuz hissi uyandırmayı başarıyor. Akıcı oyun ilerleyişi ve karakterlerin sahada sergilediği özgürlük bu durumun en büyük etkenlerinden olmuş durumda. Karakterlerin animasyonları ve duruma göre verdikleri tepkiler son derece gerçekçi hazırlanmış, şu an grafiklere çok fazla girmek istemiyorum zaten zamanı gelince yapımın yeni grafiklerinden detaylı bir şekilde bahsedeceğim.

Maçların başlarında ve maç esnasında ara ara giren kısa sahneler ise oyun atmosferini tamamlar nitelikte hazırlanmış. Demin de bahsettiğim gibi bu sahnelerle birlikte bir süre sonra oyun oynadığınızı unutabilirsiniz. 


Belirtmeden olmaz. Mutlaka yapım için hazırlanan haberlerde dikkatinizi çekmiştir ama bilmeyenler için, Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital'ın NBA 2K15'de karşımıza çıkan Türk takımları olacağını söyleyelim.

Nedir bu MyPARK?

Son birkaç aydır sürekli olarak videolarını, haberlerini, ekran görüntülerini gördüğümüz MyPARK sistemi elbette ki oyunda bulunuyor. Peki nedir bu MyPARK'ın olayı?

MyPARK, temel olarak yapımın online rekabetçi modu diyebiliriz. Daha önce NBA 2K oyunlarında bu sistemin benzeri zaten kullanılıyordu fakat buradaki karşımıza çıkan fark, artık eskisine göre çok daha detaylı bir rekabetçi sistemine sahip olmamız.

Yapıma yeni eklenmiş olan sahalar, itibar sistemi, kadrolar vs. ile MyPARK bizlere dolu dolu bir online oyun tecrübesi sunuyor. Bu modda öncelikle yarattığınız karakter ile üç farklı gruptan bir tanesine katılmanız gerekiyor. Bunun ardından ise park seçiminiz ve takımınıza dahil edeceğiniz arkadaşlarınız ya da listeden seçeceğiniz diğer oyuncular bulunuyor.

İlgili Yazilar

Like Us